Post-hbo transferverpleegkundige

  • 9 juli 2024
  • Nieuwsbericht
  • Transferverpleegkundigen
Literature 3068940 1280
Opleiding tot transferverpleegkundige

Op 17 september 2024 start HAN VDO weer met de opleiding tot transferverpleegkundige.

In de post-hbo opleiding voor transferverpleegkundige/coördinator staat centraal wat in de dagelijkse praktijk speelt als het gaat om in – door – uitstroom van patiënten van en naar andere zorginstellingen of de thuissituatie. We zorgen voor de juiste balans tussen theorie en leren in de praktijk. Functie-overstijgend denken en handelen neemt een belangrijke plek in, zodat je naar het grotere geheel leert kijken. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de functie van transferverpleegkundige als ook voor de persoonlijke ontwikkeling. Om optimaal aan te sluiten bij de behoeftes uit het werkveld is het programma van de opleiding opgebouwd uit drie eenheden van leeruitkomsten (EVL). De drie eenheden van leeruitkomsten (EVL’s) die centraal staan in de opleiding zijn:

  • ​Vakinhoudelijk handelen 
  • Maatschappelijk handelen en samenwerken 
  • Professionaliteit 


Heb je interesse deze te volgen dan kun je je aanmelden via deze website: De opleiding Transferverpleegkundige (han.nl).

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)