Coulanceregeling: aanvraagtermijn herregistratie verruimd tot eind 2021
Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en het aantal coronabesmettingen daalt. Na een hectische periode lijkt er voor zorgprofessionals meer ruimte te komen voor vakantie en te herstellen. Tegelijkertijd blijft het, met het oog op de inhaalzorg, nog wel druk. Reden om de aanvraagtermijn van de coulanceregeling te verlengen en je langer de tijd te geven om je herregistratie aan te vragen. Is je portfolio bijgewerkt en voldoe je aan de eisen? Wacht dan niet en vraag gewoon herregistratie aan.
De coulanceregeling bestaat uit drie maatregelen:
1. Een verruiming van de aanvraagtermijn voor herregistratie tot 1 juli 2021.
2. Tot 1 juli 2021 worden geen registraties doorgehaald in het Register Zorgprofessionals
3. De herregistratie-eisen zijn verlaagd, zie kader onderaan.
De eerste twee maatregelen zijn nu verlengd tot het einde van dit jaar. Dit betekent dat als jouw herregistratieperiode afloopt tussen 1 maart 2020 en eind 2021, je tot eind 2021 de tijd hebt om herregistratie aan te vragen. Tot eind 2021 worden er ook geen registraties doorgehaald in het register. Eind dit jaar wordt het weer verplicht om herregistratie bij het Register Zorgprofessionals aan te vragen. De exacte datum is nog niet bekend. Leidend is het moment waarop de herregistratie bij het BIG-register weer wordt gestart. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we je hierover informeren.
Wacht niet onnodig met het aanvragen van herregistratie
Heb jij ondanks de drukte je portfolio bij kunnen houden de afgelopen periode? Voldoe je aan de verlaagde registratie-eisen van de coulanceregeling en heb je voldoende punten? Wacht dan niet en vraag gewoon herregistratie aan. Wachten biedt je namelijk geen extra voordeel. Je registratietermijn verandert niet door de coulanceregeling. Liep jouw vorige registratieperiode bijvoorbeeld op 30 november 2020 af, dan start - na herregistratie - jouw nieuwe registratieperiode op 1 december 2020 en kun je vanaf die datum weer opnieuw geaccrediteerde scholing en ODA in je (nieuwe) portfolio kwijt.
Let op: heb je je herregistratieaanvraag uitgesteld? Dan start jouw nieuwe portfolio in het verleden, één dag na het einde van je oude registratieperiode. Alle geaccrediteerde scholing die je in de tussentijd hebt gevolgd, komt automatisch in je nieuwe portfolio, mits deze al in ons systeem stond. Hetzelfde geldt voor alle ODA die je zelf in je portfolio hebt gezet. ODA kun je overigens ook altijd met terugwerkende kracht aan je portfolio toevoegen.
Herregistratie aanvragen in 3 stappen:
Wil je herregistratie aanvragen? Volg dan de volgende stappen:
1. Ga via Mijn V&VN en Mijn registers naar je portfolio.
2. Controleer of alle geaccrediteerde scholing die je hebt gevolgd door de scholingsaanbieder in je portfolio is gezet. En kijk of je zelf nog ODA wilt toevoegen.
3. Vraag via één van de herregistratieknoppen in je portfolio herregistratie aan. Voldoe je aan de verlaagde herregistratie-eisen dan zie je als je herregistratie aanvraagt, dit scherm:
Kies in dat geval voor optie 3: Coulance i.v.m. coronacrisis (20%). Moest jij al in 2020 herregistreren, dan staat hier 10% in plaats van 20%. Bij jouw volgende herregistratie over 5 jaar, gelden de met 20% verlaagde herregistratie-eisen.
Word lid en praat mee!
Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.