Iedere verpleegkundig specialist kan één keer per registratieperiode een steekproef aanvragen via Mijn V&VN. De Registratiecommissie controleert dan op verzoek per categorie (werkervaring, bij- en nascholing, intercollegiale toetsing en overige deskundigheidsbevorderende activiteiten) twee activiteiten. Het is mogelijk om in de aanvraag de Registratiecommissie te verzoeken om specifieke activiteiten te controleren.

Een steekproef heeft geen gevolgen voor de herregistratie-aanvraag, het is slechts bedoeld om tussentijds te toetsen of de reeds opgevoerde activiteiten in orde zijn.

Indienen aanvraag

Je kunt een aanvraag indienen door in te loggen op Mijn V&VN en vervolgens te klikken op ‘Mijn registers’. Door te klikken op het ‘>’ teken in je Verpleegkundig Specialisten Register krijg je inzicht in je registratie:

Mijn V&VN - Mijn registers


Je kunt vervolgens naast je huidige periode klikken op het pijltje naar beneden, waar je kunt kiezen voor ‘Steekproef aanvragen’:

Mijn V&VN - Register

Het aanvraagformulier zal zich nu openen. In de aanvraag is er mogelijkheid om de Registratiecommissie te verzoeken om specifieke activiteiten te controleren. Na het indienen van de aanvraag zal de steekproef worden uitgevoerd en ontvang je binnen twee weken de uitkomsten per e-mail.