De werkervaringseis luidt dat je gedurende 5 jaar ten minste 4.160 uur gewerkt moet hebben als verpleegkundig specialist binnen jouw specialisme. Van die 4.160 uur moet je ten minste de helft (2.080 uur) in de directe patiëntenzorg hebben gewerkt. Hieronder vallen alle patiëntgebonden werkzaamheden. Werkzaamheden op het terrein van onderzoek, onderwijs en management vallen onder de gelijkgestelde werkzaamheden.

Je werkervaring vastleggen

Je legt je werkervaring vast met behulp van het verplichte formulier. Er zijn twee verschillende formulieren om je werkervaring in vast te leggen:

Bekijk hier een voorbeeld van een correct ingevulde werkervaringsverklaring.

Kun je het bestand niet downloaden of openen? Dit ligt waarschijnlijk aan de browser of computer. Wij raden je aan om het bestand op een privé computer in Chrome, Firefox of Edge te downloaden.

 

Werkonderbreking

Je mag je werk als verpleegkundig specialist niet langer dan twee jaar hebben onderbroken. Heb je wél een werkonderbreking langer dan 2 jaar gehad, dan kun je bij de herregistratie een gemotiveerd verzoek indienen.

Meerdere werkgevers

Mocht je in de afgelopen 5 jaar meerdere werkgevers hebben gehad, dan moet je voor elke werkgever een apart formulier invullen, laten ondertekenen en uploaden in je portfolio. Het is daarom raadzaam om, zodra je aan de slag gaat bij een nieuwe werkgever, je werkervaring bij je voormalig werkgever meteen vast te leggen.

Werken in het buitenland

Ga je als verpleegkundig specialist in het buitenland werken? Neem dan vooraf contact op met de Registratiecommissie. Zo kun je je ervan verzekeren dat jouw buitenlandse werkervaring meetelt voor je herregistratie. Lees hier meer over in de beleidsregel 'Werkervaring verblijf in buitenland'.